У Росії побили контрактника, який воював на Херсонщині

7 месяцев назад 0

У Санкт-Петербурзі посеред ночі побили росіянина, який брав участь у вторгненні ЗС РФ в Україну.

Хто повідомляє: телеграм-канал 

У чому суть? У замітці розміщено фрагмент репортажу з російського телеканалу, в якому розповідають про напад на "ветерана"  Дмитра Терешкова. Напад стався о 01:33 2 жовтня. На відео з камер спостереження видно, як до чоловіка на милицях підбіг невідомий у чорній куртці та почав його штовхати. Під час інциденту нападник дорікав йому за участь у війні і обіцяв зламати ще й другу ногу.

Терешков поскаржився, що російська поліція проігнорувала його звернення. Він наполягав, що йому загрожували через участь у війні. Наприклад, вигукували: «Эй, свошник, иди сюда, я тебе вторую ногу сломаю» Поліція його уважно вислухала, але нічого не зробила: поліціянти сказали, що нічого страшного не сталося.

Шо було раніше? З оповідання побитого стало зрозуміло, що Терешков воював в Україні на території окупованого лівобережжя Херсонщини. Зокрема, потрапив під обстріл ЗСУ неподалік Каховського водосховища. У прокремлівських пабликах зазначають, що його позивний "Башмак" і він відзначився у боях з українцями: втратив ногу та отримав орден.
Яка реакція? У російських пропагандистів сталася справжня істерика Вони вказали, що скарги учасників СВО ігнорує навіть поліція. Також пропагандисти сумують через масове побиття "ветеранів" війни в Україні. Вказують, що це далеко не перший випадок. Іноді таких людей — "захисників Вітчизни" — навіть вбивають.