У Скадовську окупанти зареєстрували незаконний архів та призначили «директорку» установи

2 месяца назад 0

У  Скадовську  росіяни створили свій окупаційний архів «Архив Скадовского муниципального округа» і призначили туди відповідну керівницю:  Лоліту Семенову.

Про це повідомляють окупаційні медіа.

З даних російської системи даних про реєстрацію юридичних осіб, архів у Скадовську за російським законодавством створили 28 червня 2024 року. Наразі це єдиний архів на території Херсонської області, який створили і утримують росіяни.
Лоліта Семенова — давня фігурантка баз даних колаборантів, адже це не перша її «посада» у росіян в окупації. Ще станом на жовтень 2022 року про неї повідомляли місцеві. Зокрема про те, що Лоліта Семенов народилась 3 серпня 1982 року і переїхалана Херсонщину приблизно 2018 року з російської глибинки — Ямало-Ненецького автономного округу, міста Губкінський. Була приватною підприємицею у себе в Губкінському, займалась ремонтом авто.
Пізніше переїхала до села Красне, де працювала у відділенні Укрпошти. Незважаючи на те, що жила в Україні, приватне підприємство в Росії не припиняла.
Після окупації Скадовська росіянами дуже тісно почала співпрацювати з окупаційною владою. Спочатку «очолила» село Красне від окупаційної влади, де, за повідомленнями місцевих, інформувала росіян про мешканців з проукраїнською позицією. Піднімала прапор Росії поблизу сільради, закликала до участі у незаконному «референдумі».   З березня 2023 року була окупаційною начальницею «територіального управління» села Красне. Тепер же пішла «на підвищення» і «очолює» архів. 

Має доньку  Евеліну  2003 року народження, яка також працює на росіян в окупованій Херсонщині.