У Словаччині вимагають вигнати ухилянтів додому: “Можна побачити результати війни до останнього українця“

2 месяца назад 0

У Словаччині вимагають вигнати українських ухилянтів додому. Зазначено, що такі чоловіки мають приєднатися до громадян, які вже стали на захист батьківщини. Саме вони мають воювати, а не солдати НАТО, як пропонують деякі політики.

Гучну заяву зробив міністр оборони Словаччини Роберт Каліняк. Він висловив думку, що українці чоловічої статі мають повернутися з-за кордону та виконати свій обов'язок, а не чекати, що це за них зроблять інші:

"З усіх біженців, яких ми захищаємо, є група, яка відповідає українському закону про військовий обов'язок. Головна допомога ЗСУ – це люди. Це однозначно краще, ніж надсилати туди наших солдатів" .
За словами чиновника, мобілізація відноситься і до 300 тисяч громадян України, які виїхали з неї після початку повномасштабної війни.

Колишній міністр внутрішніх справ звинуватив словацьку опозицію та західні країни в тому, що заклики збільшити підтримку України лише погіршують ситуацію. Калиняк вважає, що міжнародні партнери не хочуть дивитися на війну реально та закликають до нарощування сил.

"Відправка в Україну солдатів з країн-членів НАТО – це жорстка червона лінія, перетин якої значно б збільшив ризик глобального конфлікту" , — заявив він.
Роберт Каліняк упевнений, що якби словацькі опозиціонери справді хотіли надати допомогу, то ухвалили б інше рішення.

"Якби наші "підбурювачі війни" серйозно ставилися до підтримки України та перемоги над Росією, вони б закликали дозволити повернення боєздатних українців на батьківщину. Є можливість побачити результати війни "до останнього українця". Настав час шукати мирні рішення. Тільки негайно припинивши бойові дії, ми зможемо запобігти подальшому кровопролиттю та відновити суверенітет України" , – резюмував міністр.