«У страшному сні такого не побачиш. Все зруйновано і треба ремонтувати». Херсонці розповіли про обстріли армії РФ

2 месяца назад 0

Російські військові упродовж минулої доби атакували житлові квартали Херсонщини. Внаслідок обстрілів пошкоджені обʼєкти критичної та цивільної інфраструктури.

Близько сьомої години російські військові обстріляли Дніпровський район Херсона. Уламкове поранення гомілки отримала 53- річна жінка. Згодом до лікарні доставили ще двох поранених. 58- річний чоловік у стані середньої тяжкості, 85- річна жінка — у тяжкому. Дніпровський, Корабельний райони та центральна частина Херсона були під масованим артилерійським обстрілом минулої доби.  Валентина розповідає, її квартира на третьому поверсі. Після атаки в оселі зруйнована стіна, вибиті шибки. Пошкоджений під'їзд багатоквартирного будинку після обстрілу РФ, Херсон, 3 липня 2024 року. Суспільне Херсон
"У страшному сні таке не побачиш. Все треба ремонтувати. Я взагалі не знаю, чи можна його відремонтувати. Взагалі нас дерево врятувало, бо в нього влучило, а потім все розліталося. Всередині й холодильник пошкоджений, і підлога всередині квартири пробита" , — говорить Валентина.

92-річна  Галина разом з маломобільним чоловіком під час обстрілу ховалася у кімнаті. Пошкоджений фасад та вікна в будинку після російських обстрілів, Херсон, 3 липня 2024 року. Суспільне Херсон
"Я його не можу залишити, маю бути поряд з ним. З дідом обнімаємося і я плачу. Коли ось такі страшні обстріли — тому це жахливо. Усю ніч ми не спали взагалі. Будинок трусився. Щось світилося за вікном. Страшні вибухи були. Вранці наче все тихо було, а потім раз, два і "прильоти" знов. І повибивало нам скло", — каже жінка.

На цій вулиці після обстрілу російських військових пошкоджений багатоквартирний будинок та автомобілі. Під вогнем була і сусідня вулиця. На місці обстрілів працювали комунальні служби. Пошкоджений автомобіль після обстрілу РФ, Херсон, 3 липня 2024 року. Суспільне Херсон
"Закриваємо вікна після прильотів, де пошкоджено там, де немає власників. Де вони є, то нам відчиняють і ми закриваємо з середини. А так зашиваємо ззовні, працюємо на вежі, коли немає власників, де виїхали люди, де порожні квартири. Пошкоджень багато, але більшість ми вже зробили" , — говорить працівник КП "Парки Херсона"  Геннадій .

Загалом минулої доби Херсонську територіальну громаду російські військові обстріляли вісім разів. Спалахнули кілька пожеж. З дронів атакували передмістя Херсона, Антонівку. Пошкоджений приватний будинок, повідомила поліція області.

З дронів російські військові продовжують атакувати цивільне населення у Бериславському районі. Внаслідок скиду вибухівки на житловий квартал у Бериславі поранена 54-річна жінка. Загалом минулої доби під обстрілами, говорить Володимир Літвінов, були пʼять територіальних громад — Бериславська, Новоолександрівська, Милівська, Новорайська та Тягинська.