Євгенія Вірліч: Місто у гіфках

5 лет назад 0

Ви живете в Херсоні? Хочете впізнати себе на відомих гіфках? Точно впізнаєте! А якщо Ви щойно приїхали до Херсона, то Вам, вочевидь, буде цікаво дізнатись про найгарячіші херсонські теми та проблеми. Давайте разом подивимось 15 типових для Херсона емоцій.

Коли стоїш на зупинці громадського транспорту

 

І смішно, і сумно одночасно, але дуже схоже: саме так можна довго стояти на зупинці, особливо по вихідних або просто ввечері: громадський транспорт Херсона курсує здебільшого без графіку (окрім тролейбусів) і доволі рано «лягає спати».

Коли обіцяють громадський транспорт після 22.00

Херсонці теж зрозуміють. Подібні обіцянки лунають від уповноважених осіб у місті з 2017 року, але при цьому налагодженої систематичної роботи у цьому напрямку немає: якщо перевізники мають бажання, то транспорт курсує і після 22.00, не мають — транспорту немає. І хоча є рішення виконкому Херсонської міської ради про вартість проїзду з 22.00 до 00.00 по 8 грн. (до того часу по 6 грн.), після 22.00 громадського транспорту просто немає — навіть комунального.

Коли згадав, що Комсомольська — це Старообрядницька

Декомунізація торкнулась Херсона, як і інших міст України, після Революції Гідності, однак, навіть сьогодні далеко на всюди замінено таблички з новими адресами. Вимовити ж «Старообрядницька» складніше, ніж «Комсомольська», тому часто вживають саме стару назву. Але ж, прикладом, усіма обожнюваний Google знає як раз нові назви. От і виходять такі вирази обличчя, як на гіфці 😉 .

Коли бачиш тролейбус після 19.00

Чимало нарікань на життя херсонців пов’язані саме з громадським транспортом: вже третя гіфка на злобу дня.
Так, тролейбус у Херсоні після 19.00 — це рідкість. І здебільшого вони прямують вже не за маршрутом, а «спати» — в депо. Але все одно, як бачиш тролейбус у цей час, то стає приємно на душі.

Ухвалили зміни до бюджету

Ця гіфка мабуть більше про депутатів, які ухвалюють зміни, аніж про пересічних херсонців. Хотілося б навпаки, чого і всім бажаємо.

Коли вчергове обіцяють добудувати мостоперехід

Трохи більше 30-ти років тому було розроблено план побудови мостопереходу з мікрорайону ХБК до мікрорайону Таврійський у Херсоні: останній тоді лише будували, але вже виникала потреба розвантаження транспортної мережі. Чи варто казати, що мостопереходу немає і до сьогодні?

Натомість для мешканців Таврійського, а це найбільш щільно населений мікрорайон міста, складно їздити на роботу та з роботи через наявний наразі дуже вузький проїзд, де щодня утворюються «корки».

І от вже протягом довгого періоду представники кожної новообраної влади обіцяють добудувати мостоперехід. Навіть кошти виділяють — і навіть освоюють їх. Проте, попри наявні наразі зобов’язання добудувати до 2020 року, а першу чергу продемонструвати у 2019-му, мост являє собою кілька споруджених опор — не більше.

Коли обіцяють оновити Лебединку

Бажаючі дізнатися трохи більше про рідне місто за допомогою анімаційних картинок, можуть перейти на сторінку автора.

Автор: журналіст, редактор Євгенія Вірлич