Україна почала раптовий наступ на російські позиції — військовий оглядач BILD Юліан Репке

6 месяцев назад 0

Представники української армії заявляють, що ЗСУ вдалося відкинути російські війська на лівому березі Дніпра на кілька кілометрів.  
Початкові оцінки варіювалися від трьох до восьми кілометрів — про це напередодні повідомила речник Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк. 
За її словами, українське командування оцінює кількість російських військових у цьому районі у декілька десятків тисяч. «Противник продовжує вести артилерійський вогонь правим берегом.  
На нас чекає ще багато роботи», — заявила Гуменюк. Широкий Дніпро вже рік служить лінією фронту та відокремлює українських військових від російських на півдні. Правий берег контролюють ЗСУ, тоді як росіяни утримують протилежний лівий берег.  
Поки українські військові повідомляють про «успішний прорив» на лівому березі, російське командування повідомляє про важкі втрати, які нібито зазнають ЗСУ, намагаючись закріпитися на плацдармі. Якщо нещодавні повідомлення про наступ українських військових підтвердяться, це стане найбільшим успіхом ЗСУ за останні кілька місяців.  
Контрнаступ, який почався ще в червні, досі був повільним і призвів лише до звільнення кількох невеликих сіл на півдні та сході країни.
BILD