Україна робить усе, щоб не збільшувати темпи мобілізації, але всім чоловікам варто готуватися, – заступник міністра оборони Павлюк

7 месяцев назад 0

Війна продовжується, і відповідно в нашій країні триває мобілізація. Наразі Україна робить усе, щоб не збільшувати її темпи, однак усім чоловікам варто готуватися захищати державу.

Про це заявив заступник міністра оборони Олександр Павлюк у коментарі каналу "Ми – Україна". За його словами, плани щодо мобілізації поки що не змінюються, але їх можуть переглянути залежно від ситуації на фронті.

"Це завдання кожного чоловіка – захистити свою державу, треба до цього готуватися і бути готовими. Ми робимо все, щоб не збільшувати темпи мобілізації, але ви самі розумієте, все залежить від агресора і фронту", – сказав Павлюк.

    В Україні загальна мобілізація та воєнний стан продовжені щонайменше до 15 листопада, відповідно всім військовозобов'язаним чоловікам (18-60 років) заборонено виїзд за кордон. Потенційно всім, хто ще не потрапив у військо, можуть вручити повістку, а потім, якщо немає відстрочки, – мобілізувати. OBOZREVATEL розповідав,, а хто має право на відстрочку від мобілізації.

    Нагадаємо, 18 вересня до Ради бу​ло подано законопроєкт №10062 про створення електронного реєстру призовників, військо​возобов’язаних і резервістів. Документ пропонує спрощення процедури для учасників бойових дій і розширення інформації, яку може збирати Міноборони.