«Українці переможуть»: благодійний фонд надає допомогу жителям Херсонщини у Кривому Розі

2 года назад 0

Благодійний фонд "Українці переможуть" з квітня надає допомогу жителям з Херсонщини у Кривому Розі.

Жителька Херсонщини Ольга Тетеря прийшла за допомогою до благодійного фонду "Українці переможуть". Сюди родина звернулася за підтримкою, коли змогли вибратися з селища Архангельське.

За словами волонтерки Любові Мінько, у фонді допомагають всім, чого потребують переселенці. Від харчів до розв'язання медичних проблем або з пенсіями. В центрі є кухня, ванна, дитяча кімната, облаштовані помешкання, де люди можуть жити, поки не визначаться, що робити далі.

"Від початку роботи центру зверталося понад сто родин у день. Ми забезпечуємо всім необхідним, харчовими продуктами, засобами гігієни. Також маємо змогу надавати людям одяг, взуття, іграшки дитячі та візочки дитячі", — говорить волонтерка.

Віталій Хомік у квітні виїхав з окупованого Херсона на велосипеді. Прийшов у фонд за допомогою. Чоловік залишився тут жити та працювати волонтером. А у вільний час, він малює олівцями портрети рідних для тих, хто теж опинився далеко від дому.

"Я тут перебуваю уже четвертий місяць. Малювання допомагає мені розслабитися. Також я працюю волонтером. Допомагаю розвозити пакунки по селах, розвантажую та завантажую фури" , — каже херсонець.

Волонтери фонду щодня возять гуманітарну допомогу до прифронтових херсонських сіл, де люди місяцями залишались без допомоги, говорить засновник фонду Ігор Йосипенко.

Через загострення ситуації біля лінії фронту волонтери тепер допомагають з евакуацією людей.

Жителька Нововоронцовки Людмила Аршинець розказує, що їй не було від кого чекати допомоги.

"До мене тут добре ставляться. Вони мені допомогли виїхати, і прихистили, і нагодували та допомогли документи оформити", — каже жінка.