Українці продовжують народжуватись і в окупації

6 дней назад 0

«В акушерських відділеннях Генічеської і Скадовської центральних районних лікарень з початку року по 1 вересня з’явилось на світ 515 малюків, — повідомило у соцмережі окупаційне міністерство охорони здоров’я. —  За кількісними показниками лідирують дівчатка — їх народилось 279, хлопчиків — 236».

Підтвердити такі дані, зрозуміло, не можемо, але те, що в окупації продовжують народжуватись українці — факт. Народжуватись попри дорогі медикаменти в аптеках і їх нестачу у лікарнях. Попри брак «швидких», які у прифронтових містах окупанти викрали майже всі. Попри брак не лише педіатрів, а і медсестер. Попри дорогі одяг та іграшки для дітей. Попри відсутність роботи і заробітку у їх батьків… І попри те, що поки що наших новонароджених співгромадян записують до російської статистики.

«За даними Росстату, у першу половину 2024 року у Росії народилось всього 599,6 тисяч дітей, що на 16,6 тисяч менше ніж за той самий період у 2023 році. Того року народжуваність була найнижчою в історії сучасної Росії» , -повідомив окупаційний телеграм-канал «Типичный Херсон». Як бачимо, російську демографічну статистику не покращили навіть окуповані регіони. Тим більше, що малюків, народжених у неволі, після звільнення всіх наших земель обов’язково буде враховано вже українськими статистами.

Борис ВИНОГРАДОВ,