Українці в Німеччині провели фестиваль талантів, щоб зібрати гроші для жителів Херсона

1 неделя назад 0

21 квітня в місті Гердеке, в Німеччині, відбувся міжнародний фестиваль талантів для України. Мета проєкту була зібрати українців не тільки, щоб показати свої таланти, але зібрати гроші для жителів Херсона.

Про це повідомила організаторка конкурсу, керівниця фонду "Ukraine Hilfe Witten"  Ольга Тапе.

За її інформацією, до участі долучились вокалісти й танцювальні колективи — всього близько 40 учасників. Перше місце посіла херсонка Вероніка Кузнецова. Вероніка Кузнецова з Херсона посіла перше місце у конкурсі. Ольга Тапе
"Нам вдалось зібрали 1150 євро для того, щоб доставити продукти харчування до Херсона. Це спагеті, м’ясні консерви, шампуні, вівсянка, рис, шоколад, цукерки та подарунки на Великдень. Наша мета — це допомога Херсону, проводимо заходи, щоб зібрати кошти для херсонців", — говорить Ольга Тапе.

Ініціаторкою конкурсу, каже Ольга Тапе, стала викладачка вокалу академії Глієра, херсонка Любов Фогель. Херсонка Любов Фогель, яка виступила ініціаторкою конкурсу. Ольга Тапе
"Коли Любов приїхала до Німеччини, вона зібрала талановитих дітей, вокалістів, щоб реабілітувати їх через творчість після жахіття війни. Любовь Фогель разом з Ксенією Лобачовою заснували музичну студію для українців" , — розповіла Ольга.

Як розповіла організаторка, допомога, яку зібрали на конкурсі у квітні планують привезти до Херсона 4 травня, щоб встигнути до свята Великодня.

"Крім цього, 8 та 9 травня також будемо проводити ярмарки, та наприкінці травня та у червні також відбудеться збір коштів для допомоги Херсону", — каже Ольга Тапе.