Українці зможуть отримати невиплачені пільги: деталі

11 месяцев назад 0

В Україні пільговики можуть отримати невиплачені суми пільг. Це передбачено постановою від 18 квітня 2023 року №340,  в Пенсійному фонді.

"Ідеться про кошти, що обліковувалися на рахунку для виплати пільг за обліковими записами пільговиків станом на 1 червня 2022 року, за якими не було звернень пільговиків щодо їхньої виплати, облік яких припинено 20 грудня 2022 року і які було повернуто АТ "Ощадбанк" на рахунок Мінсоцполітики" , — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ці кошти органи ПФУ виплачуватимуть до вересня 2023 року за зверненнями пільговиків.

Для отримання невиплачених сум пільговику потрібно подати до органу Фонду заяву довільної форми, у якій обов'язково зазначити:

  • назву документа, що дає право на пільги, його серію та номер (за наявності), ким видано документ і дату його видачі (з пред'явленням оригіналу зазначеного документа або електронного посвідчення ветерана);
  • реєстраційний номер облікової картки платника податків (крім осіб, які мають відмітку в паспорті громадянина України про право здійснювати платежі за серією (за наявності) та номером паспорта);
  • серію (за наявності) та номер паспорта громадянина України, або свідоцтва про народження, або тимчасового посвідчення громадянина України, ким видано документ і дату його видачі;
  • номер рахунка (за стандартом IBAN) та найменування банку, у якому відкрито рахунок для зарахування суми невиплаченої пільги.

Раніше ми писали, що учасники бойових дій мають право на 75% знижку вартості комунальних послуг, розраховану від встановленої норми споживання, незалежно від доходів.