Українцям, які відновлюють житло за свої гроші, обіцяють відшкодувати витрати

2 года назад 0

Від початку повномасштабної війни в Україні пошкоджено або знищено повністю 6 800 будинків. Ця цифра щодня збільшується. 

Про це  в своєму телеграм каналі прем'єр міністр України Денис Шмигаль

Як будуть відшкодовувати гроші за пошкоджене житло

Українці, які вже зараз ремонтують своє пошкоджене через війну житло, компенсують витрати. Одак це відбудеться, коли країни Заходу передадуть нам арештовані російські активи. 

"Зараз зосередимося на пришвидшенні фіксації збитків. Аби кожен, хто почав робити ремонт власним коштом, розумів – держава компенсує витрати, щойно наші західні партнери передадуть Україні арештовані та конфісковані російські активи ", – написав міністр.

Для того, щоб всі отримали відшкодування, створять документ, де фіксуватимуть збитки по кожному будинку чи квартирі. Потім будуть по черзі виплачувати гроші.

Міністерство розвитку громад та територій вже отримало доручення і має створити єдиний документ та спростити порядок його отримання.

Об’єкти інфраструктури

Окрім відновлення житла, міністр наголосив, що потрібно розпочати відновлення об’єктів інфраструктури. Розпочнуть з тих, які постраждали частково і їх можливо та доцільно відремонтувати зараз. Переважно це школи та лікарні.

Інфраструктуру в деокупованих регіонах

Окрім цього, місцева влада у деокупованих регіонах має відновити електро-, водо-, тепло- та газопостачання та транспортну інфраструктуру. А також створити план відновлення громад, які можуть бути деокуповані найближчим часом.