Українців з Херсонщини окупанти визнають “іноземцями” та виносить фейкові “вироки”

1 месяц назад 0

Російські окупанти активно займаються організацією так званого "бізнесу". Вони продовжують катувати людей, зараз намагаються легалізувати цю практику. Зі слів першого заступника голови Херсонської обласної ради Юрія Соболевського, ворог виносить фейкові "вироки", наприклад, за звинуваченням у "шпигунстві", і "засуджує" українців до понад десяти років ув'язнення.

"Але існує велика кількість випадків, коли людину забирають, не повідомляють родичам де вона, чому її забрали. Щодо юридичної допомоги я мовчу,  — зазначив він. —  Іноді відбувається навпаки — росіяни викрадають людей, а потім так звані правоохоронці зв'язуються з родичами та вимагають викуп. Це форма "бізнесу".

Вони відкрито говорять, скільки коштує, щоб людину не викрали і не звинувачували у кримінальних справах.  "На жаль, люди змушені віддавати останні гроші, щоб викупити близьку особу”,  — пояснив Соболевський.

Після так званих "виборів" росіяни ще більше збільшили тиск. Термін отримання так званого паспорту за спрощеною процедурою закінчується, і тих, хто його не отримає, росіяни визнають "іноземцями".

"Отже, люди, які усе життя прожили на території Херсонщини, яка тимчасово окупована, окупантам це дасть підставу для масової депортації", — додав посадовець.