Українські біженці в Чехії можуть отримати по 10 000 гривень

1 год назад 0

Деякі українські біженці в Чехії можуть отримувати додаткову щомісячну фінансову допомогу у розмірі 6,6 тис. крон (у перерахунку 10 тис. грн) від міжнародних організацій. Для цього потрібно відповідати певним критеріям.

Так, Чеський Червоний Хрест у координації з Міністерством праці та соціальних справ (MoLSA) та ЮНІСЕФ надає підтримку українським дітям, які рятуються від війни та отримали тимчасовий захист у Чехії. Зокрема, допомогу можуть отримати діти з інвалідністю віком до 17 років, а точніше – їхній опікун. Опікун та дитина обов'язково мають бути громадянами України та мати статус тимчасового захисту в Чехії. На момент подання заявки вони мають перебувати у країні. Опікун та дитина повинні обов'язково проживати разом.

Заявку на виплати можна оформити заонлайн.

У заявників має бути наступний пакет документів:

  • паспорт громадянина України;
  • дитяче свідоцтво про народження;
  • посвідчення дитини з інвалідністю;
  • дійсна медична картка;
  • документ про тимчасовий захист дитини;
  • документ, що підтверджує, що громадянин є законним представником дитини;
  • IBAN (міжнародний номер банківського рахунку) банківського рахунку на ім'я законного представника, який піклується про дитину з інвалідністю та відповідає вищезазначеним критеріям.

Ця програма фінансової підтримки дітей з інвалідністю попередньо триватиме до березня 2024 року, допоки діятиме статус тимчасового захисту українців у країнах ЄС. Можливо, цей термін буде продовжено, і тоді виплати також продовжать.
За детальною інформацією щодо заповнення анкети на виплати можна звертатись за номером телефону +420 277 079 800.
Платежі не будуть проводитись на банківські рахунки на ім'я іншої особи (не опікуна) або на банківський рахунок за межами Чеської Республіки.