Українські діти за кордоном можуть продовжувати навчатися онлайн

7 месяцев назад 0

На сьогоднішній день понад 80 шкіл в Україні підтримують дистанційну освіту. Багато дітей українських біженців, які навчаються в Європі, можуть продовжувати онлайн-навчання в Україні. Обов'язковими з нового навчального року стали лише предмети українознавчого компоненту.

За наказом Міносвіти, в Україні було визначено 84 навчальні заклади в різних регіонах України, які проводитимуть онлайн-навчання для українських дітей за кордоном.

Викладатимуться онлайн виключно ті предмети, яким не можна навчитися в іноземних школах. Це українська мова, література, історія України тощо. Раніше учням доводилося паралельно вивчати одні й самі предмети, що створювало додаткове навантаження. Плюс після повернення додому їм ще доводилося наздоганяти освітню програму та складати іспити, що для багатьох було дуже складно.

Було вирішено з вересня створити більш сприятливі умови для дистанційного навчання та перевести учнів, які отримують освіту одночасно в українських та європейських школах, до окремих онлайн-класів. Там вони навчатимуться за програмою, спеціально розробленою МОН.
Ознайомитись із переліком шкіл, які проводять таке онлайн-навчання батьки дітей можуть за  Кожна з областей України надала контакти відповідальних осіб та перелік навчальних закладів.

Після повернення в Україну діти зможуть повернутися до своїх класів та продовжити навчання офлайн.

У воєнний час в Україні, крім дистанційної, продовжують також діяти й інші форми навчання для учнівства за кордоном: сімейна форма та екстернат. Батьки чи законні представники дитини вправі вибрати найбільш прийнятний варіант. МОН робить все для того, щоб мати технічну можливість, а також фахівців для проведення навчального процесу в різних формах.