Українські морпіхи на острові Нестрига роблять неможливе

2 месяца назад 0

Українські морські піхотинці продовжують утримувати позиції на острові Нестрига, не дивлячись на атаки російських окупантів.

Про це розповів вранці 3 червня в  телемарафону «Єдині новини» начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня України капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук.

Що відомо? Загалом, за його словами, на півдні за минулу добу було 12 штурмів українських позицій з боку противника.

«Зменшилася кількість штурмів останні дві доби. Якщо раніше було 15-20, то вчора було 12. З них половина — це Оріхівський напрямок, половина — це Дніпровський напрямок, тобто Херсонщина. Серед тих штурмів, які відбулися на Херсонщині, — знову вони згадали про Нестригу. Цей штурм був безуспішний. Втрат позицій не було. Але тримати там оборону там досить складно, тому що населеного пункту немає, забудови, споруд там немає. Але українські морпіхи роблять неможливе, і продовжують там утримувати плацдарм, незважаючи на численні атаки з боку ворога»,  — розповів Дмитро Плетенчук.

Також Дмитро Плетенчук розповів про наявність фотодоказів втрат російських окупантів на острові Нестрига.

Водночас, за словами Плетенчука, такі фото не можна ніде публікувати, бо вони жахливі і не пройдуть цензуру.

«На жаль, нам не дозволяють правила соціальних мереж викласти світлини, як вони там відпочивають на Нестризі. Тому що картинки ці цензуру не пройдуть ніде, мабуть, в ЗМІ» , — заявив речник Сил оборони Півдня.

Що було раніше?Російські війська просунулися на невелику відстань у північній частині Кринків на лівобережжі Херсонської області на тлі тривалих позиційних боїв у цьому районі 2 червня.

Як  аналітики Інституту вивчення війни (ISW), на це вказують геолокаційні кадри.

Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що українські війська відбили російські наземні атаки біля Кринків 1 і 2 червня.

Також аналітики зазначають, що російський воєнний кореспондент заявив, що армія РФ “надзвичайно активна” на островах у дельті Дніпра. Підрозділи російської 61-ї морської піхотної бригади (Ленінградський військовий округ) продовжують діяти поблизу острова Нестрига в дельті Дніпра.

Утім, російський телеграм-канал "ВДВ за честность и справедливость" вказує, що 2 чкрвня в районі Кринків була тиша.