Україну заполонить нелегальний алкоголь

7 лет назад 0

В Україні через підвищення вартості акцизів значно зростуть обсяги нелегального виробництва та продажу спиртного на тіньовому ринку. Таку думку озвучила голова комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна.

Про це повідомляє "Європейська правда", передає Znaj.

За її словами, саме підвищення акцизної ставки може призвести до непоправних наслідків, адже ставка у 20% додається до вже наявного підвищення, тобто в підсумку становитиме 40%.

На думку голови комітету, нардепи свідомо лобіюють агресивну акцизну політику, тому найближчим часом тіньовий ринок збільшиться до катастрофічних розмірів.

Южаніна вважає, що ці наслідки можна звести до мінімуму тільки у випадку швидкої реакції з боку уряду та зниження акцизів.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що законопроект про підвищення податкової ставки, яка включає зміну вартості акцизів на спиртні та тютюнові вироби, підтримали у Верховній Раді України. Відповідно до чинного документу, передбачається збільшення ставки на алкоголь на 20%, а на цигарки — на 30%. Слабоалкогольні напої та пиво подорожчають щонайменше на 12%. Законопроект, який був необхідним у складі бюджету, підтримали 235 народних депутатів.