«Укргідроенерго» розповіли, з чого розпочати відбудову Каховської ГЕС

7 месяцев назад 0

Незважаючи на порушення процедури оцінки впливу на довкілля та інших законодавчих вимог, проти природоохоронців та великої кількості критики від гідрологів, влітку цього року було прийнято рішення про те, що Каховську ГЕС буде відновлено.Стало відомо, з чого розпочнеться її будівництво.
Під час першого дня Міжнародного форуму відновлення ASDE у Києві Олег Терлецький, заступник голови наглядової ради "Укргідроенерго", розповівши про подальшу частку зруйнованої Каховської ГЕС.
За його словами, поки що є загроза з боку окупантів, активних дій на території колишнього Каховського водохранилища не буде, проте:

" Якщо туди можна буде зайти, ми поставимо споруди, аби накопичити воду у верхній частині водохранилища та осушити нижню ".
Після цього, за словами представника "Укргідроенерго",  проведуть випробування та дослідження .
На основі висновків  запропонують варіанти відбудови ГЕС, і  лише потім —  проведуть процедуру оцінки впливу на довкілля.

Тоді й визначатимуть, у якому вигляді будуть будувати гідроелектростанцію. Більше деталей про Каховську ГЕС компанія поки що не надає, посилаючись на вимоги до нерозголошення великої кількості інформації через війну.
Водночас альтернативні малі гідроелектростанції "Укргідроенерго" не збираються будувати:

" Наш пріоритет — це реалізація великих проектів ", — чітко давши зрозуміти настрої компанії Терлецький.