Укриття в Херсоні ремонтує фірма фігуранта кримінальної справи

2 месяца назад 0

21 травня відділ з питань цивільного захисту Херсонської міської ради уклав черговий  щодо ремонту  для колективного захисту населення з ТОВ "Будівельна компанія "Старсервіс". Він став 9 з початку поточного року і 11 у межах співпраці сторін. Загальна сума фінансових зобов’язань перевищила цифру в 21 мільйон гривень.

Усі  укладені без проведення публічних  – це дозволила Рада оборони регіону на час дії воєнного стану в Україні. У жодному з випадків логічно не вказані адреси укриттів, але й документація підрядника також не опублікована, повідомляє .

Із  можна дізнатися, що ТОВ "БК "Старсервіс" має статутний капітал розміром 3 тисячі гривень. Фірма зареєстрована в одному з херсонських бізнес-центрів по вул. Тираспольській без вказання конкретного номеру офісу. Її директором і власником є мешканець Коростеня Житомирської області  Євген Долгошеєнко . Згідно з даними системи , у різні часи він був засновником близько 50 компаній з різних областей України.

У березні цього року Вишгородський районний суд Київської області розпочав розгляд кримінальної , у якій Євген Долгошеєнко є обвинуваченим одразу за двома статтями. Ідеться про привласнення або  майна та службове підроблення. Наступне засідання призначене на 6 червня.

Хоча зміст обвинувального акту невідомий, можна припустити, що кримінальна справа стосується використання публічних коштів. Так, з грудня 2022 року ТОВ "БК "Старсервіс" уклало близько 30 договорів на виконання ремонтів з Вишгородською міською радою та підпорядкованими їй установами. Їхня загальна вартість наближається до 50 мільйонів гривень.

Також на момент укладання договорів з Херсонською міськрадою відносно Євгена Долгошеєнка було відкрито чотири виконавчі провадження. Стягувачами в них є як Управління патрульної поліції Житомирщини, так і приватні фінансові установи.

Також варто зазначити, що згадка про ТОВ "БК "Старсервіс" наявна в іншій кримінальній справі. Згідно з  слідчого судді Вишгородського районного суду, службова особа компанії разом зі спільником могла провадити незаконну діяльність, спрямовану на привласнення бюджетних коштів міської ради. Разом вони вносили неправдиві відомості в акти приймання будівельних робіт, завищуючи їхню вартість. Таким чином бюджету імовірно було нанесено шкоду на суму близько 750 тисяч гривень.

За даними , станом на лютий 2024 року на Херсонщині обладнано понад 500 сховищ та найпростіших укриттів для захисту населення.