Упродовж тижня евакуювалися близько 500 осіб

2 года назад 0

З Херсонської міської територіальної громади в інші міста на території України з 13 до 19 січня через визначені пункти евакуації виїхали 499 осіб:
-автобусом – 304 особи (з них – 31 дітей)
-потягом – 195 осіб, з них 20 дітей (осіб з інвалідністю – 18, маломобільних осіб із супроводом – 6, маломобільних осіб без супроводу – 3).Нагадуємо, що змінився графік руху евакуаційного поїзда, яким можна безкоштовно евакуюватися до інших областей України.
Потяг Херсон – Львів рушатиме з Херсона о 14:27 та слідуватиме через станції: Миколаїв, Шевченко, Біла Церква, Вінниця, Хмельницький, Тернопіль. У цьому потязі два безкоштовних евакуаційних вагони. Для реєстрації та посадки необхідно приїхати на вокзал заздалегідь – за 2-3 години до відправлення потягу. Наголошуємо, що кожному, хто евакуюється потягом – на дальні відстані, надається гуманітарний продуктовий набір.
Для евакуації автобусом необхідно залишити заявку на “гарячу лінію” ХОВА: 0800330951 або 091 481 78 45; Telegram: .
Або залишити заявку через Telegram-бот волонтерської організації Helping To Leave: . Ті, хто записався на автобус, отримають смс-повідомлення із часом та місцем виїзду. З маломобільними людьми зв?язується оператор для уточнення деталей. Таких пасажирів евакуює волонтерська група на відповідному транспорті. Якщо ви маєте бажання залишити місто – скористайтеся евакуаційним транспортом!
Пресслужба Херсонської міської ради