З Херсонської громади евакуйовано понад 30 тисяч людей

7 месяцев назад 0

Наприкінці минулого тижня спільно з військовими та правоохоронцями під час засідання Ради оборони регіону було ухвалили рішення розширити перелік населених пунктів для обов’язкової евакуації родин з дітьми. Це Станіслав, Широка Балка, Олександрівка.

Про це повідомив начальник Херсонської ОВА  Олександр Прокудін .

До цього рішення Ради оборони Херсонщини евакуація родин з дітьми була оголошена у 34 населених пунктах регіону. Йдеться про Веселе, Берислав, Новоберислав, Зміївка, Червоний Маяк, Тягинка, Львове, Ольгівка, Бургунка, Миколаївка, Одрадокам’янка, Милове, Качкарівка, Дудчани, Новокаїри, Золота Балка, Михайлівка, Гаврилівка, Осокорівка, Микільське, Понятівка, Токарівка, Білозерка, Берегове, Велетенське, Дніпровське, Антонівка, Садове, Камишани, Зимівник, Приозерне, Станіслав, Широка Балка, Олександрівка.
Що стосується Херсонської міської територіальної громади, то, як повідомили Інтенту в пресслужбі Херсонської МВА, на кінець тижня з громади було евакуйовано 30583 людини, з них – 3674 дитини.

В Херсонській МВА повідомили, що з питань безкоштовної евакуації жителям Херсонщини потрібно звертатися на гарячу лінію Херсонської ОВА за телефонами: 0 800 330 951, 0 800 101 102. Також населення може звернутися на гарячу лінію Херсонської МВА: (050) 040-44-24, (098) 958-17-90.

За організацію з евакуації населення відповідає обласна та міська влада.

У регіоні було проведено навчання з організації масової евакуації за участі медиків, поліції, представників влади та реєстраторів. Завдяки цим навчанням відпрацьований алгоритм дій масової евакуації населення громади.