З окупованої території Херсонської області вдалося повернути три родини з дітьми

3 месяца назад 0

Родини, які вдалося повернути до України. Фото: facebook.com/SaveUkraine
Три родини з чотирма неповнолітніми дітьми з окупованої території вдалося врятувати команді Save Ukraine/Врятуємо Україну минулими вихідними. Про це сьогодні, 5 лютого,  організація на своїй сторінці у Facebook, інформує .

Родини, в яких виховуються діти, вивезли з окупованої території Херсонської області.

“Батьки Мілани й Жені втратили свій бізнес, тому що не схотіли брати російські паспорти, оформлювати магазин за законами РФ та сплачувати податки. Діти з мамою майже цілими днями змушені були сидіти в підвалі, оскільки росіяни постійно обстрілювали їхнє село з мінометів. А коли лунали вибухи, Мілана робила мультики голосніше, щоб не чути цих звуків”,  — повідомили в організації.
Друга родина мешкала неподалік від містечка, в якому стояла російська ППО. Окупанти кілька разів збивали БпЛА прямо над їхнім будинком. Окупаційна влада тричі примушувала жінку віддати доньку до російської школи, проте дівчина щоразу відмовлялася.

“Старший брат Арсена служить у ЗСУ, тому росіяни часто навідувалися з обшуками в будинок його батьків. Найжахливішим був перший обшук, коли їхній двір оточили “Тигри”, “Урали”, а навпроти дому засів снайпер і націлився у вікно будинку. Тата допитували кілька годин, змушували роздягатися й показувати, чи є татуювання. Мама Альона двічі збирала сумки, щоб виїхати з окупації, але дуже боялася, що через старшого сина на фільтрації її завернуть назад і відберуть молодшого”, — розповіли в Save Ukraine історію ще однієї родини.
Зараз родини перебувають у безпеці.

Нагадаємо, тимчасово окупованих територій частини Херсонської та Запорізької областей  повернути ще чотирьох українських дітей.
Ви можете допомогти повернути неповнолітніх громадян України додому. Якщо проживаєте на території Білорусі, Росії або на тимчасово окупованих територіях України та володієте інформацією про депортованих дітей — напишіть у Telegram-канал “” або . Київ гарантує анонімність.

Нагадаємо, телеканал FREEДOM у партнерстві з радницею-уповноваженою президента України з прав дитини та дитячої реабілітації і Ювенальною поліцією України запустив інформаційну кампанію “”, яка має на меті мотивувати жителів Росії протидіяти примусовій депортації українських дітей і сприяти їхньому поверненню до України.