З початку введення карантинних обмежень поліцейські Херсонщини виявили понад 18 тисяч правопорушень

2 года назад 0

Наразі адаптивний карантин в Україні подовжений до 31 березня 2022 року. Поліцейські Херсонщини й надалі контролюватимуть дотримання встановлених законодавством та Урядом протиепідемічних правил.
Як повідомив начальник Управління превентивної діяльності обласного главку поліції В’ячеслав Шинкарьов, від початку введення в Україні карантину працівники підрозділів поліції Херсонщини задокументували понад 18 тисяч порушень встановлених правил.
Так, адміністративні протоколи отримали 426 водіїв транспортних засобів, 797 громадян за порушення вимог самоізоляції та обсервації, 1340 – інші фізичні особи, 1071 – працівники підприємств та установ, а 143 – їх керівники підприємств та установ. Майже 50 протоколів були складені відносно керівників закладів харчування. Загальна сума накладених судом штрафів становить понад 2 мільйони гривень.
В той же час поліцейські області винесли понад 14 тисяч постанов про адміністративне правопорушення у відношенні пересічних громадян за перебування в громадських будинках і спорудах та в громадському транспорті без масок. За категоричну відмову вдягнути засоби захисту ці громадяни отримали також штрафи, загальна сума яких становить майже 2,5 мільйони гривень.
Нагадуємо, що наразі поліцейські в межах своїх повноважень перевіряють наявність та достовірність COVID-сертифікатів або негативних ПЛР-тестів. Закликаємо не користуватися послугами осіб, які реалізують підроблені сертифікати про вакцинацію та довідки про проходження тестування на COVID-19! Інформуємо, що як видача, так і використання підроблених документів є кримінальним правопорушенням.
Поліція Херсонської області