З тимчасової окупації повернули родину з чотирма дітьми

6 месяцев назад 0

Багатодітну родину з тимчасово окупованого Скадовська Херсонської області вдалося перевезти на підконтрольну уряду територію УкраїниПро це повідомив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

"Багатодітна родина зі Скадовська – знову на підконтрольній Україні території. Під час тимчасової окупації міста родина залишилася вірною Україні, а значить – наражала себе на небезпеку. У таких умовах жили Андрій Іванович і Лариса Едуардівна та їхні четверо дітей. Найменшій – лише півтора року. Тож родина боялася виїздити" , — написав він.

За його словами, завдяки спільним зусиллям Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, органів опіки та піклування й волонтерів родину було вивезено з ТОТ, їм буде надано допомогу з облаштуванням на новому місці.

Що відомо про повернення дітей із ТОТ14 вересня уповноважений із прав людини Дмитро Лубінець заявив, що з моменту створення окремого координаційного штабу з питань дітей додому повернули 386 маленьких українців. Це виключно ті діти, які були депортовані на територію РФ. Водночас підрахунок дітей, яких повернули з окупації, вестимуть окремо.

"Ми вирішили розділити ці цифри, бо одна справа повернути після депортації дитину з території РФ, інша справа – коли ми повертаємо дітей, які були примусово переміщені в межах тимчасово окупованої території України" , — сказав Лубінець.