«З українською душею». У Херсоні відкрилась виставка дитячих малюнків

3 года назад 0

У галереї "Синій кіт" презентували виставку вихованців Херсонської дитячої художньої школи. Свої роботи діти присвятили творам Тараса Шевченка та Лесі Українки. З авторами експонатів поспілкувалось  Суспільне .

"З українською душею" — так називається виставка учнів художньої школи, яка зібрала понад 200 робіт у різних жанрах. 

Мали на меті показати інтеграцію українських національних традицій та європейської сучасності, — говорить директорка художньої школи Юлія Сліпич. Окремо виставлені творчі роботи учнів мистецьких шкіл області, які перемогли на Всеукраїнському конкурсі імені Тараса Шевченка:

"Це ті люди, які прославляли українську культуру, які надали їй ідентичності та які ввели її до світу української культури. Тому ми також вирішили відзначити ці події і зробити виставку під назвою "З українською душею". Багато творів декоративно-ужиткового мистецтва, які виконані в різноманітних техніках, це і петриківський розпис, косівський розпис, імітування ткацтва та багато інших виробів, які діти представили. Віра прийшла на виставку разом з дітьми:

"Сподобалась самобутність, яскравість робіт, деякі роботи зовсім, здається, не по віку. Навіть дорослі могли б виконати таку складну техніку. Сподобалось, цікаво висвітлена тематика українська". 
Аріні Кузнецовій 13 років. Вона – одна із авторок виставки, свою роботу дівчина зробила у техніці пап'є-маше.

"Чудо-звір – це пап'є – маше. Береться папір, клей ПВА, все це змішується. Міситься як тісто. А потім заливається в цю форму". 

"У 5 років я почала вперше малювати портрети своєї сім'ї. І тому моя мати вирішила мене віддати в художню школу. На цій виставці є моя робота на тему чудо-звір, за основу там береться лисиця і курча" , — розказала учасниця виставки Вікторія Салтикова.

16-річна Ганна Базилевська представила на виставці свою роботу. Віддає перевагу графіці, — говорить дівчина:

"Я полюбляю техніку графіка, мені вона ближча, але ця картина виконана в живописі. Я прикладала пластик з фарбою, а потім підіймала і виходила така рельєфна фарба. А потім вимальовувала різними кольорами дівчат. Це літо. Весна і осінь". 
Під час відкриття виставки нагороди та відзнаки отримали переможці міжнародних та всеукраїнських конкурсів. Марія Авдєєва — одна з них.
"Я малюю з першого класу. І цю роботу намалювала в шостому. Зараз вже не ходжу, бо немає часу. Я зобразила дівчат, які на Івана Купала ходять по річці", — говорить Марія Авдєєва.

Виставка триватиме місяць.