За булінг майстра покарали студента ліцею з Нової Каховки

3 года назад 0

Йому призначили громадські роботи строком у 40 годин.

За цькування майстра виробничого навчання поплатився учень Новокаховського професійного електротехнічного ліцею. Про це йдеться в постанові Новокаховського міського суду від 5 жовтня.

“Цей учень у ніч на 23 вересня в гуртожитку ліцею, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння порушив громадський спокій, стукав по дверях, поводився агресивно, на зауваження не реагував, чим вчинив адміністративне правопорушення. Крім того, з січня 2021 року він здійснював булінг (цькування) відносно майстра виробничого навчання ліцею: поводився зухвало, не виконував вимоги, зауваження, чим принизив гідність майстра в очах інших учнів, своїми діями завдав шкоду його психічному здоров’ю”, — вказано в постанові суду.
На учня накладено адміністративне стягнення у виді громадських робіт строком у 40 годин. Також з нього мають стягнути судовий збір у 454 грн.

Це не перший випадок покарання за булінг у Новокаховській громаді. 10 серпня Бериславський районний суд визнав винною мати учня 8 класу Козацького ліцею. 

“Встановлено, що цей учень систематично здійснює булінг відносно учня 6 класу ліцею, а саме — принижує, змушує красти, говорити на камеру непристойні слова, застосовує фізичний вплив, чим заподіює шкоду його психічному здоров’ю”, — йдеться в постанові суду.
На мати накладено штраф розміром 850 грн. Також вона має сплатити 454 грн судового збору. Постанова суду вже набрала законної сили.

Олег БАТУРІН
Новий день