За матеріалами СБУ 10 років ув’язнення отримала «заступниця» окупаційного голови селища Новотроїцьке на Херсонщині

3 месяца назад 0

За матеріалами СБУ суд виніс вирок Валентині Шокарєвій, яка обіймає посаду так званої «заступниці голови Новотроїцької військової адміністрації Херсонської області».

Про це повідомляє пресслужба СБУ Херсонської області.

Встановлено, що колаборантка добровільно пішла на співпрацю з ворогом. Вона підтримала рішення кремля щодо становлення та функціонування окупаційної влади у захопленому населеному пункті.

За даними слідства, на псевдопосаді фігурантка закликала односельців «приєднуватись» до окупаційної влади. Крім того, вона «опікувалась» російськими соцвиплатами для місцевих мешканців.

Колаборантка брала активну участь в організації та проведенні незаконного референдуму рф про приєднання тимчасово окупованих територій до росії.

Зрадниця причетна до примусового залучення дітей до російської мілітарної організації «юнармія». У лавах цього формування підростаючому поколінню нав’язують ідеологію рашизму та намагаються «прищепити» ненависть до України.

СБУ зібрала беззаперечну доказову базу вини Шокарєвої. Суд визнав її винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України та призначив їй покарання у виді 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Оскільки фігурантка переховується від правосуддя на тимчасово окупованій території, тривають комплексні заходи для притягнення її до відповідальності за злочини проти України.

Заходи з документування протиправної діяльності проводили співробітники СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.