За підозрою у підриві авто колаборанта Булюка росіяни затримали трьох скадовчан

1 год назад 0

Росіяни заявляють, що зуміли розкрити замах на так званого “заступника голови ВГА” Віталія Булюка. За інформацією російських ЗМІ, вибух поблизу автівки Булюка був організований трьома жителями міста Скадовськ, а керував цією операцією співробітник Служби безпеки України.

“Співробітник СБУ завербував у злочинну групу колишнього начальника екологічного нагляду Скадовського району Юрія Доманчука.  Накази скеровувалися місцевому жителю Віктору Скакуну, а той уже на місці керував членами злочинної групи”,  – зазначають російські ЗМІ. 

Також росіяни виклали у Мережу відео із затриманими скадовчанами, в якому вони підтверджують свою участь у замаху на Булюка. Юрій Доманчук зізнається в організації замаху на Віталія Булюка.
Одного із затриманих росіянами чоловіків нам вдалось ідентифікувати. Це справді житель Скадовська Юрій Доманчук, 1983 року народження, що підтверджується сторінками у соцмережах цього чоловіка. Особи ще двох затриманих, яких росіяни називають Віктором Скакуном та Михайлом Репою, нам підтвердити не вдалось. Сторінка Доманчука в соцмережі “Однокласники”. За словами росіян, життя Булюка українські спецслужби оцінили у 45 тисяч гривень та змогу виїхати закордон для виконавців. Також в останніх публікаціях розкривається особа, яка загинула внаслідок вибуху. Якщо одразу після інциденту росіяни вказували на те, що загинув “водій Булюка”, то, за оновленою інформацією, за кермом автівки перебував “голова рибної інспекції Скадовського району Козлов”.
  Момент детонації вибухового пристрою поблизу авто Віталія Булюка Зазначимо, що з моменту замаху на Віталія Булюка, що стався 12 грудня 2022-го року, про його подальшу долю нічого не відомо. Хоча так званий “губернатор” Херсонщини Володимир Сальдо зазначив 22 -го грудня, що його заступник живий, сам Булюк після замаху на себе на публіці не з’являвся.