Заборона на вилов раків не зупиняє браконьєрів

2 года назад 0
За останній тиждень рибпатрульними Херсонщини зафіксовано численні грубі порушення природоохоронного законодавства в частині вилову раків під час встановленої заборони на їх вилов.
Так, 10 грудня 2021 року державними інспекторами відділу охорони водних біоресурсів «Рибоохоронний патруль» Херсонського рибоохоронного патруля був затриманий громадянин, який за допомогою автономного дихального пристрою – аквалангу здійснив незаконний вилов раків під час заборони на їх лов в кількості 197 одиниць на акваторії Каховського водосховища м. Каховка Херсонської області. Збитки, завдані рибному господарству України внаслідок незаконного добування водних біоресурсів склали 656 404 грн. На виконання статті 63 ЗУ «Про тваринний світ» незаконно добуті водні біоресурси в живому та неушкодженому стані повернуті до природного середовища їх перебування.
За фактом правопорушення складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Для належного документування даного правопорушення у відповідності до кримінального процесуального законодавства Херсонським рибоохоронним патрулем викликано працівників ГУНП у Херсонській області.
Нагадуємо, що у відповідності до постанови КМУ від 06.10.2021 №1039 «Про внесення змін у додатки 1-3 до постанови Кабінету Міністрів України від 21 листопада 2011 р. № 1209» за кожного незаконно виловленого рака, порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 3 332 грн.
Херсонський рибоохоронний патруль вкотре закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Про порушення Правил рибальства та порядку придбання чи збуту водних біоресурсів прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (050) 012-35-73