Загубили після обстрілу та шукали понад рік. Історія зустрічі кішки на прізвисько Кісюнька зі своєю родиною

3 месяца назад 0

Жителька Антонівки з Херсонщини Катерина Кікоть через постійні обстріли селища була змушена переїхати до іншого помешкання. Тоді загубила свою кішку на прізвисько Кісюнька. Минув понад рік, пошуків чотирилапого члена родини жінка не припиняла. Знайти домашню улюбленицю вдалося наприкінці січня 2024 року.

18 листопада 2022 року у будинок Катерини Кікоть в Антонівці влучив російський снаряд. Наступного дня вона з чоловіком та трьома собаками була вимушена переїхати до іншого помешкання. Кішку, яка втекла під час обстрілу, знайти не змогли.

"Я дивилася фотографії у волонтерів, які годували в Антонівці тварин та шукала на фотографіях нашу Кісюньку, але понад рік на фото її не було. Після підриву російською армією Каховської ГЕС, кілька днів не було обстрілів, тому я вирішила поїхати додому та пошукати її, але не знайшла. Я питала сусідів, які залишались у селищі, але кішку ніхто не бачив", — розповідає власниця кішки.

Сім років тому кішка прийшла до нас у двір. Ми довго не могли придумати їй ім'я, тому так і називали — Кісюнька. А тепер вона до нього звикла та відгукується
Нещодавно жінка побачила фотографію в однієї волонтерки, яка досі проживає в Антонівці та годує тварин й упізнала свою кішку. Допомогти її спіймати погодилася родичка, яка там живе.

"Наступного ранку я приїхала її забирати й вона відразу мене впізнала, тому сумнівів, що це наша кішка, не було. Ще у неї ще є особливість — колись давно Кісюньку покусали чужі собаки й залишилась шишка, на місці де розташоване ребро. Коли ми кішечку забрали, наші собаки її одразу впізнали",  — пригадує жінка. Жителька Антонівки з Херсонщини Катерина Кікоть зі своїми чотирилапими улюбленцями, 31 січня 2024 рік. Фото: Суспільне Херсон
За словами Катерини, перші три дні після повернення в родину кішка постійно спала та їла.

"У неї не було там ніяких стресів, просто вона побачила, що свої та пішла спати. Кісюнька — бойова кішка, яка гуляє сама по собі, її не можна особливо попестити, але вона так раділа нам, що давала себе і на руки взяти, і погладити" , — каже жінка. Кішка Кісюнька з Антонівки Херсонської області, яку власники відшукали через рік, 31 січня 2024 рік. Фото: Суспільне Херсон
Як говорить власниця Кісюньки, кішка приходила додому коли було холодно та хотіла їсти. А взагалі увесь день проводила на подвір'ї: ловила мишей та горобців.

"Завдяки своїм мисливським вмінням, вона й вижила, адже після підриву Каховської ГЕС, мишей було багато", — розказала Катерина.

Поки що кішку не випускають на вулицю, побоюються, що знову загубиться, гуляють з нею на повідку для того, щоб домашня улюблениця звикла.