Захищали Херсон у перші дні війни. Родини загиблих у Бузковому сквері отримали довідки про участь у бойових діях

7 месяцев назад 0

Родини загиблих у Бузковому сквері в Херсоні на початку повномасштабного вторгнення РФ, отримали довідки учасників бойових дій.

Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін під час пресконференції.

За його словами, 18 родинам видали довідки від 124 окремої бригади територіальної оборони про те, що загиблі були у складі добровольчого формування під час оборони Херсона.

"Всього відомо про 22 загиблих оборонців, про 18 з них є хоч якесь згадування в журналі, докази та свідки, про ще чотирьох — жодного документа, який би цей факт підтвердив, немає. Але, як тільки з'явиться, їх обов'язково подадуть у списки. Загинули також цивільні, які перебували на місці подій: у машинах або проходили поряд", — сказав Прокудін.

Як розказав Прокудін, розслідування триває, правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

"Наразі це підтверджено довідками, триває службове розслідування. Як тільки воно закінчиться, документи подадуть на комісію, а далі подання на Мінветеранів. Після цього родини отримають статус і зможуть отримати гроші, які виплачуються державою" , — каже голова ОВА.

Також голова ОВА повідомив, що п'ятьох загиблих подали на отримання державних нагород.

"По загиблих оборонців у Бузковому парку питання вирішується, складно, але їх родини отримають статус",  — сказав очільник ОВА Прокудін.

Що відомо про Бузковий сквер у Херсоні 1 березня 2022 року у Херсоні тероборонівці отримали наказ сідати в автобуси та висуватись на позиції. Кілька десятків озброєних автоматами, гранатами Ф1 та двома "Мухами" стали у Бузковому сквері на вулиці Нафтовиків та на площі Білозерській.

Тоді з двох боків на Херсон наступали російські штурмовики на танках і БМП. У нерівному бою загинули до 30 тероборонівців.

Після деокупації міста, слідчі та представники криміналістичної лабораторії разом із групою спеціалістів вибухотехнічної служби відвідали "Бузковий парк" по вулиці Нафтовиків. На місці огляду правоохоронці вилучили достатньо речових доказів, що підтверджують воєнний злочин російської армії.

У березні 2023 року у Бузковому сквері встановили пам'ятний знак на честь загиблих тероборонівців.