«Захищати Батьківщину – велика честь». Військовослужбовець на псевдо «Айфон» про службу у херсонській бригаді

5 месяцев назад 0

Артем на позивний "Айфон" — військовослужбовець служби цивільно-військового співробітництва 124 окремої бригади територіальної оборони Збройних Сил України, говорить, що з дитинства захоплювався армією і завжди знав, що захищати Батьківщину — велика честь.

Його розповідь про службу, про пошук колаборантів на Херсонщині  на сторінці Facebook регіонального управління Сил територіальної оборони "Південь" ЗС України.

"Моє безпосереднє завдання – аналіз цивільного середовища за такими напрямками як безпека, економіка, політика, релігія. Загалом розв'язання проблем військових за допомогою цивільних, а проблеми цивільного населення вирішувати силами ЗСУ. Якщо коротко, то гуртувати людей з різних сфер так, аби максимально ефективно працювати на перемогу над ворогом" , — говорить Артем.

Зараз його підрозділ разом з підрозділами СБУ та поліцією проводять активну роботу з пошуку та затримання колаборантів на Херсонщині, розповів військовослужбовець.

"Одним словом ми шукаємо "щурів", які зливають ворогу інформацію про дії наших Сил оборони. Колаборанти – це люди без совісті. Хтось пішов на це за гроші, хтось за якісь "плюшки", які ворог надавав їм під час окупації", — каже Артем.

За його словами, військовослужбовці ЦВС повинні мати багато навичок, бо часто доводить потрапляти у непередбачувані ситуації.

"Нещодавно я отримав інформацію, що начебто в передмісті Херсона палає військовий автомобіль. Прибувши на місце, дійсно побачив автомобіль, що горить. А біля нього були не військові – поряд лежала непритомна поранена жінка та двомісячне немовля. Разом з побратимом, що був зі мною, ми негайно почали надавати постраждалим домедичну допомогу", — згадує Артем.

Він розповів, що у 2014 році проходив службу у підрозділі спеціального призначення поліції "Скіф". На той час підрозділ виконував завдання в зоні проведення АТО, розповідає Артем. Тоді він мав змогу навчатися у партнерів з Ізраїлю.

"Саме вони навчили мене домедичної допомоги. Я отримав початковий базовий рівень з тактичної медицини. А вже з початком повномасштабного вторгнення, коли призвався до війська, був на посаді бойового медика батальйону, тож і займався наданням домедичної допомоги нашим бійцям, які того потребували",  — поділився військовослужбовець.

Артем каже, що з дитинства захоплювався армією, все його життя завжди було тісно пов’язане з державними структурами. Спочатку він служив у поліції у підрозділі спеціального призначення, згодом — у патрульній поліції. З початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну пішов до лав ЗСУ.

"Ніколи не мав сумнівів. Я знав, що моє серце і досвід вкрай потрібні Батьківщині", — говорить військовослужбовець.

"Айфон" нагороджений почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України "Хрест Військова честь".