Заклади охорони здоров’я Херсонщини отримають 372 кисневі концентратори

3 года назад 0

Постійна комісія з питань охорони здоров’я, здорового способу життя та курортно-туристичної діяльності Херсонської обласної ради підтримала передачу 372 кисневих концентраторів для закладів охорони здоров’я Херсонської обласної ради на суму близько 14,5 млн грн та 2 комплектів телемедичного обладнання Виноградівській ОТГ Олешківського району для використання Тарасівською та Брилівською лікарськими амбулаторіями. Відповідне рішення планується прийняти на черговій сесії Херсонської обласної ради, яка відбудеться 19 серпня.
Окрім цього, на виконання постанови Кабміну від 17 лютого 2021 року №106 постійна комісія з питань охорони здоров’я, здорового способу життя та курортно-туристичної діяльності погодила припинення юридичної особи КНП «Херсонський обласний центр громадського здоров’я» ХОР шляхом ліквідації, оскільки всі працівники установи переведенні до ДУ «Херсонський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України».
Разом з цим, депутати підтримали виділення коштів на підтримку закладів охорони здоров’я, серед яких: Херсонський обласний кардіологічний центр, Обласна база спеціального медичного постачання, Фтизіопульмонологічний медичний центр, Херсонський обласний госпіталь ветеранів війни. Всі фінансові питання рекомендовано до розгляду на постійній комісії з питань бюджету та фінансів.
Ознайомившись зі зміненими фінансовими планами на 2021 рік комунальних некомерційних підприємств Херсонської обласної ради, члени комісії погодили їх Обласній лікарні «ХОСПІС», Обласній лікарні відновного лікування, Херсонській обласній інфекційній лікарні ім. Г.І. Горбачевського, Херсонському обласному кардіологічному центру, Херсонському обласному закладу з надання психіатричної допомоги, Херсонській обласній клінічній лікарні, Херсонській дитячій обласній клінічній лікарні, Фтизіопульмонологічному медичному центру, Херсонському обласному інформаційно-аналітичному центру медичної статистики та Херсонському обласному центру громадського здоров’я.
Також комісія одноголосно підтримала сесійні питання: звіт про виконання обласного бюджету; звіт про використання коштів резервного фонду за 2020 рік; звіт про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку Херсонської області на 2020 рік за підсумками 2020 року; внесення змін до рішення ІІ сесії обласної ради VІІІ скликання 22 грудня 2020 року № 40 «Про обласний бюджет Херсонської області на 2021 рік», а також внесення змін до регламенту обласної ради VIII скликання.
За матеріалами Херсонської обласної ради