Заняття спортом допоможуть зменшити ризик інсульту

4 года назад 0

Якщо пенсіонери приділяють фізичним навантаженням хоча б одну годину на тиждень, то це дозволяє зменшити ризик хвороб серця та інсультів.

Тренування йдуть на користь навіть тим, хто має діабет другого типу або інвалідність.

Ніколи не пізно почати займатися спортом, про це повідомляють 7news.

Вчені з Південної Кореї прийшли до висновку про те, що фізична активність після 60 років істотно знижує ризик інфарктів та інсультів навіть у тих людей, хто раніше не дуже дружив зі спортом.

Вся річ у тому, що необхідність ходити на роботу і якось рухатися там також може вважатися різновидом фізичних навантажень. Але, коли люди виходять на пенсію, то найчастіше ведуть сидячий спосіб життя, який укупі з різким обмеженням соціальних контактів завдає дуже істотний удар по їхньому організму.

Все це істотно збільшує ризик серцево-судинних хвороб. І ось тепер було доведено, що пенсіонерам необхідно включати у своє життя будь-які різновиди фізичних навантажень для того, щоб захиститися від дуже поширених в літньому віці хвороб.

Будь-яка кількість навантажень може бути корисним для здоров'я, включаючи навіть одну годину на тиждень. Але максимальну перевагу приносять від 75 до 150 хвилин фізичних навантажень щотижня, за допомогою яких можна зменшити ризик інфарктів та інсультів на 27%.

Саме тому фізична активність пацієнтів старшого віку потрібна для того, щоб запобігти серйозним погіршенням в роботі серцево-судинної системи. Чим більше спорту в життя пенсіонера, тим здоровішим він є, причому не тільки фізично, а й інтелектуально.