Заступник голови ХОДА Андрій Граділь розповів про роботу з ЦНАП за 2021 рік

2 года назад 0

                  Центри надання адміністративних послуг ( ЦНАПи ) в Україні — це установи, у яких різні групи осіб можуть отримати широкий спектр адміністративних послуг у комфортних умовах. Створюються місцевими радами та місцевими державними адміністраціями і обслуговують фізичних та юридичних осіб. Можуть мати територіальні підрозділи, віддалені робочі місця та мобільні офіси для легшої доступності. 

Про оновлення та створення таких установ на Херсонщині розповів заступник голови Херсонської обласної адміністрації Андрій Граділь:
 
-Шість нових сучасних Центрів надання адміністративних послуг оновлено та збудовано в Україні у 2021 році. Це – результати реалізації програми Президента Володимира Зеленського Велике будівництво.  

Завдяки програмі мають змогу отримувати якісні адміністративні послуги і жителі Новокаховської громади та сусідніх населених пунктів, де восени минулого року було завершено спорудження нової будівлі ЦНАПу.  

Щодня Новокаховський ЦНАП може приймати до 150 відвідувачів та надавати біля 700 адмінпослуг.  Нагадаємо, в більшості ЦНАП надаються послуги в межах повноважень місцевих рад та держадміністрацій.До переліку послуг виконавчої влади, які можуть надаватися через ЦНАП включено сотні різних послуг, зокрема:

  • Оформлення паспорту та документу для виїзду за кордон.
  • Видача різноманітних посвідчень, витягів, дозволів та довідок, зокрема архівних.
  • Реєстрація місця проживання, суб'єктів-господарювання і юридичних осіб.
  • Вирішення питань щодо нерухомого майна та землеустрою: озеленення, операції із землею, будівництво, введення в експлуатацію, тощо.
  • Розміщення та регулювання зовнішньої реклами, роботи закладів торгівлі.
  • Екологічні дозволи та з підвищеної небезпечності.
  • Санітарно-епідеміологічні експертизи.
  • Матеріальна допомога та ін.

Перелік послуг постійно збільшується та залежить від чинного законодавства.

В більшості ЦНАП діють веб-платформи де онлайн можна подати запити і/або простежити за розглядом власного подання.