Заступник мера Херсона та ексзасновник ГО «Князь Потьомкін» показав свої статки

2 месяца назад 0

Доходи заступника голови Херсонської міської військової адміністрації  Антона Єфанова та його дружини торік складалися з зарплати посадовця та допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам у розмірі 60 тисяч гривень, які отримала  Євгенія Єфанова.

Про це йдеться у  чиновника, оприлюдненої Національним агентством з питань запобігання корупції, повідомляє.

Щодо зарплати, то її Антон Єфанов отримував у двох місцях — власне у міській адміністрації та у Херсонському міському центрі соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. У МВА він заробив понад мільйон гривень, а у центрі соцслужб — 28,4 тис. гривень. 

Автівки у посадовця немає, а з нерухомості — він є співвласником квартири площею 59,5 квадратного метра у Херсоні. 

Заощадження складаються з 35 тисяч гривень чиновника й 15 тисяч дружини, які вони зберігають готівкою. 

Нагадаємо, Єфанова призначили заступником голови Херсонської МВА з гуманітарних питань на початку 2023 року. Раніше він був співзасновником ГО "Князь Потьомкін", яку ліквідували у жовтні 2020 року.

Раніше повідомлялося, за згідно з дослідженням , другий рік війни продемонстрував стійку тенденцію до поступового відсторонення  Херсонської міської ради від життя громади, зменшення депутатської активності, втрату їхніх зв’язків з виборцями. Частково причини цього процесу є об’єктивними:  знаходиться під постійними обстрілами. Значна частина містян й депутати разом з ними були вимушені виїхати за межі громади. Частково подібне відсторонення є результатом політики місцевої військової адміністрації, яка не бачить депутатів у системі взаємодії влади з громадою.