Затриманий на хабарі співробітник Херсонського РТПЦ та СП просив не відстороняти його від посади, бо має малих дітей

8 месяцев назад 0

Слідча суддя Центрального районного суду міста Миколаєва Галина Подзігун розглянула клопотання про відсторонення від посади заступника начальника територіального центру комплектування та соціальної підтримки — начальника мобілізаційного відділення Херсонського районного ТЦК та СП Херсонської області, підозрюваного у хабарництві.

Про розгляд справи щодо вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України повідомила пресслужба суду. 
Відповідно до матеріалів клопотання, підозрюваний — Юрій Лавриненко — з метою отримання неправомірної вигоди, вирішив створити схему, яка б дозволяла військовозобов’язаним незаконно уникнути мобілізації. Зокрема схема передбачала створення неправдивих документів щодо непридатності осіб та внесення до офіційних документів неправдивих даних про їх виключення з військового обліку.

Для реалізації свого наміру, підозрюваний, як вважають правоохоронці, залучив 53-річного мешканця Херсона, який мав підшуковувати осіб, які бажають за неправомірну вигоду уникнути мобілізації, одержувати та передавати підозрюваному отримані кошти.
Надалі вже цей херсонець-посередник підшукав чоловіка, якому запропонував за неправомірну вигоду у сумі 4500 доларів США сприяти в оформленні документів, які дозволять зняти його з військового обліку, на що той погодився.

За кілька діб посередник  отримав від «клієнта» кошти та передав їх підозрюваному, після чого вони розподілили отримані 4500 доларів США між собою.

У судовому засіданні підозрюваний визнав свою провину, проте просив не задовольняти клопотання, не відстороняти від посади, оскільки він має на утриманні малолітніх дітей.

Дослідивши матеріали клопотання та заслухавши думки сторін, слідча суддя ухвалила відсторонити підозрюваного від займаної посади. Раніше йому обрали запобіжний захід — тримання під вартою з визначенням розміру застави у сумі 1 476 000 грн.