Завершено розслідування стосовно чотирьох експрацівників пенітенціарної служби з Херсонщини, які пішли на співпрацю з ворогом

3 недели назад 0

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти стосовно чотирьох колишніх працівників органів Державної пенітенціарної служби України за фактом колабораційної діяльності, трьом із них також інкриміновано державну зраду та пособництво державі-агресору  (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1, ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Про це повідомила пресслужба Херсонської обласної прокуратури.

Слідством встановлено, що обвинувачені у 2022 році погодилися на співпрацю із ворогом та працевлаштувалися у незаконно створене «Управління служби виконання покарань по Херсонській області» та його структурні підрозділи: «Голопристанську виправну колонію №7» і «Північну виправну колонію №90».
 
Вони обійняли адміністративні посади у незаконних правоохоронних органах, сприяли становленню та функціонуванню псевдоустанов, виконували злочинні накази представників окупаційної влади.
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювало ТУ ДБР у місті Мелітополі.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.