Завершено розслідування стосовно окупаційного голови Музиківки на Херсонщині

2 месяца назад 0

За процесуального керівництва Олешківської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жителя регіону за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). 

Про це звітує пресслужба Олешківської окружної прокуратури.

Слідством встановлено, що обвинувачений у серпні 2022 року обійняв посаду так званого «главы сельского поселения Музыковка военно-гражданской администрации Белозёрской поселковой территориальной громады». 
 
Чоловік закликав співробітників комунальних установ громади співпрацювати із окупаційною владою. Замінив у населеному пункті державну символіку України на символіку країни-агресорки. 
 
Окрім того, у вересні 2022 року обвинувачений, як член «виборчої комісії», приїхав до сіл Загорянівка та Східне. Там агітував місцевих жителів активно голосувати за приєднання окупованих територій до складу рф.   
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалося ВП №1 ХРУП ГУНП в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.