Завозили дрова і вивозили померлих: як живуть Козацьке і Веселе

5 месяцев назад 0

Новокаховська міська військова адміністрація продовжує опрацьовувати та надсилати до Департаменту соціального розвитку ХОДА пакети документів жителів Новокаховської громади для призначення матеріальної допомоги з обласного бюджету цивільним особам, що зазнали поранення на території деокупованих населених пунктів Новокаховської громади. Про це йдеться у звіті про робоиу МВА за минулий тиждень.

Хто повідомляє: Новокаховська МВА.

Що відомо? Протягом минулого тижня працівники Новокаховського комунального пасажирського підприємства «Автоцентр» проводили роботи з ліквідації наслідків прильотів КАБ та мін. Зокрема: в селищі Козацькому по вулиці 8 Березня провели ремонт воріт та огорожі, забили вікна в помешканні людини похилого віку, у селі Веселому по вул. Чайковського також проводилось забивання вікон в помешканні маломобільної людини.

Також жителям деокупованої території громади розпиляли та доставили дрова з с. Високого Тягинської громади у Веселе та Козацьке. Проведено транспортування на експертизу до Нововоронцовки померлих із Веселого та Козацького з подальшим їх похованням. За інформацією про місця поховання померлих звертатися за номером 050-819-03-58.

Триває постійна робота з партнерами з ГО «Тарілка». Так, традиційно отримано та доставлено жителям громади на деокупованих територіях гуманітарну допомогу (хліб, м’ясні консерви, квасоля). Відділ з роботи зі звернення громадян Новокаховської МВА опрацьовав 295 запитів та 8 звернень.

Що було раніше? Школярі Новокаховської міської територіальної громади для навчання отримали 65 ноутбуків від ЮНІСЕФ за ініціативи Міністерства освіти і науки України, щоб забезпечити доступ до якісної дистанційної освіти. Гаджети для навчання передані здобувачам освіти пільгових категорій.Це стало можливим завдяки Херсонській обласній військовій адміністрації, управлінню освіти і науки Херсонської обласної державної адміністрації та міжнародним партнерам.