Завтра у Херсоні розпочнеться фестиваль візуальної культури «Гра в П’ЯТНАшки — 2018»

6 лет назад 0

24 березня 2018 року в 14:00 в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олеся Гончара відбудеться відкриття фестивалю візуальної культури «Гра в П’ЯТНАшки — 2018»

Культура зображення станом на початок ХХІ століття вже значно потіснила культуру тексту в усіх сферах життя людського суспільства. Особливо це стало помітно з бурхливим розвитком екранної культури. Можливості створювати, трансформувати, передавати і поширювати зображення стали загальнодоступними. У той же час пов'язані з цим зміни в культурологічному плані залишаються явно недооціненими. Зображення розглядаються поки ще тільки як мистецтво…

Цій тематиці присвячений даний Фестиваль, якій проходить в рамках діяльності ряду херсонських творчих організацій, що працюють з візуальними мистецтвами і Херсонській ОУНБ імені Олеся Гончара. Основними цілями Фестивалю є розвиток творчого потенціалу особистості через мистецтво фотографії та інші візуальні мистецтва та привернення уваги громадськості до проблем і можливостей, які породжують феномен візуальної культури в епоху нових ІКТ, налагодження конструктивного міжкультурного діалогу.

Фестиваль включає в себе виставкову та освітньо-пізнавальну програми. Освітньо-пізнавальна програма Фестивалю передбачає проведення творчих зустрічей з художниками, фотографами, відеографами. 

Виставкова програма передбачає проведення ряду художніх та фотовиставок, відеопоказів.

Серед них не тільки херсонські автори, але й фотопроекти авторів з Харкова та Бельгії.

Дискусійна платформа фестивалю передбачає діалог фахівців за участю широкої аудиторії на тему «Феномен візуальної культури в епоху нових ІКТ».

На відкритті можна буде разом з відомою відео студією BORN VISION зануритись в атмосферу зйомок музичного кліпа. ХЕРСОНСЬКА ШКОЛА ФОТОГРАФІЇ проводитиме показові фотосесії.

До участі у Фестивалі запрошуються всі, хто має відношення за родом діяльності або за захопленнями до візуальних мистецтв. У Фестивалі беруть участь професійні та непрофесійні фотографи і художники.

Джерело