Збирали кошти на гарячу лінію для дітей: у Херсоні відбувся благодійний забіг

2 года назад 0

У Херсоні відбувся благодійний забіг. 2700 гривень зібрали херсонці. Ці гроші забезпечать 255 консультацій гарячої лінії для дітей та молоді. 

До участі у благодійному забігу зареєструвалися близько 40 херсонців, розповіла Суспільному його організаторка Тамара Ковальчук. Через погодні умови прийшли на дистанцію половина зареєстрованих.

"Головна мета нашого забігу — зібрати кошти для організації Let`s Rada Україна, це гаряча лінія для дітей та молоді. Чому саме ми вирішили підтримати цю організацію. Бо зараз найактуальнішими проблемами у сучасному світі є гендерна дискримінація, насильство в сім’ї, жорстоке поводження до дітей. І ми вирішили висвітлити саме ці теми, тому що багато людей страждають саме від цього", — розповіда Тамара Ковальчук.
Учасниками акції стали учні 34 школи. Вони навчаються у класах зі спортивним спрямуванням. Школярка Анна Волик говорить, дистанція не складна, приємно, що допомагають іншим.

"Мені запропонував взяти участь мій класний керівник, я дуже рада, що беру участь у цьому забігу і дуже рада, що це ще й благодійний забіг", — каже Анна Волик.
Оксана Підлубна – вчителька фізичної культури. Участь у подібних акціях бере не вперше. Сьогодні прийшла зі своїми учнями.

"Привела із собою команду нашого закладу освіти для підтримки забігу, для того, щоб підтримати роботу національної гарячої лінії для молоді та дітей", — розповіла заступниця директора з виховної роботи Херсонської гімназії №14 Оксана Підлубна.
Співорганізаторка акції Юлія Тищенко розказала, що до забігу долучилися по всій Україні. Кожний регіон обирав одну з 37 благодійних організацій, куди перераховувати кошти.

"Ми вирішили, що будемо збирати саме на цю кампанію гроші для забезпечення роботи гарячої лінії, тому що вважаємо це важливим. Я особисто, як мама, бачила ситуацію і мене вразилоа інформація про те, що 2019-2020 роках у нас були випадки, коли діти 9-11 років вчиняли самогубство і ми не маємо таких речей допускати. І одна з цілей забігу – розповсюдити інформацію про те, що є така гаряча лінія",  — прокоментувала Юлія Тищенко.
Відпочатку,  планували пробігти дистанцію у 4 кілометри, однак через дощ маршрут довелося змінити. Частина учасників бігли, інша – просто йшли під парасольками. Організатори планували зібрати 3 тисячі гривень, наразі є 2 700. Однак збір, за словами організаторів, триватиме до 30 листопада.

Суспільне Херсон