Збірна Херсонщини з боксу показала відмінний результат на чемпіонаті Україїни

2 года назад 0

Збірна команда Херсонської області з боксу серед спортсменів до 22 років взяла участь у чемпіонаті України, який проходив у Тернополі з 24 по 30 січня.
Загалом Херсонщину на змаганнях представляли 11 боксерів федерації боксу Херсонської області, серед яких 7 – вихованці КЗ «ОКДЮСШ з боксу та інших видів спорту» Херсонської обласної ради.
За підсумками змагань боксери Херсонської області вибороли 5 медалей, з яких 4 – належать вихованцям спортивної школи:
Максим Галінічев – чемпіон України з боксу серед спортсменів до 22 років (вагова категорія 54 кг);
Любов Окша – чемпіонка України з боксу серед спортсменів до 22 років (вагова категорія 57 кг);
Едвард Костиренко – срібний призер України з боксу серед спортсменів до 22 років (вагова категорія 86 кг);
Катерина Боднарчук – бронзова призерка України з боксу серед спортсменів до 22 років (вагова категорія 57 кг);
Діана Коломієць – бронзова призерка України з боксу серед спортсменів до 22 років (вагова категорія 52 кг).
Результати збірної команди Херсонської області на чемпіонаті України прокоментував президент федерації боксу Херсонської області Олександр Трутнєв:
« Цього року збірна команда показала чудовий результат! Максим Галінічев вкотре підтвердив статус чемпіона, у його перемозі сумнівів не було. Любов Окша виклалася на повну, вона проявила всю свою боксерську майстерність і заслужено виграла золото. Ці боксери гарантували собі участь у чемпіонаті Європи. За крок від першого місця зупинився Едвард Костиренко, за останній рік спортсмен виріс як боксер, став технічнішим і точнішим в ударах.
За крок від фіналу зупинилися Катерина Боднарчук та Діана Коломієць, посівши 3 місце. Впевнений, що на спортсменок попереду чекає яскраве майбутнє! Порадували абсолютно всі спортсмени збірної, навіть ті, хто не зайняв призових місць. Всі наші боксери впевнено та технічно почувалися в рингу. Більшість наших спортсменів змогли перевірити свої сили у новій віковій категорії, деякі, навіть, боксували з іменитими боксерами. Це необхідний для них досвід.
Попереду на нас чекає ще багато стартів, і ми докладемо максимум зусиль, щоб наші хлопці та дівчата гідно представляли федерацію та область не лише на рингах країни, а й на світових аренах. Хочу висловити велику подяку віце-президенту федерації боксу Херсонської області, старшому тренеру збірної команди Херсонської області з боксу до 22 років Сергію Меленюку, директору КЗ «ОКДЮСШ з боксу та інших видів спорту» Херсонської обласної ради Дмитру Оболєнцеву, а також особистим тренерам спортсменів Володимиру Дзядевичу, Олександру Курдову, Антону Лук’янченко, Ігорю Бондаренко, Олені Бондаренко, Дмитру Дзядевичу, Вадиму Андріянову!
Завдяки спільним зусиллям та праці, що вони вклали у спортсменів – наші боксери гідно представили Херсонську область на чемпіонаті України! ».
За матеріалами ХОФБУ