Злощасний флагшток все ж таки хотіли встановити на площі Свободи

2 года назад 0

Відомий на всю країну флагшток, що впав на Lexus посадовця з команди «шахтарів», хотіли встановити на площі Свободи у Херсоні. Не дивлячись на те, що родини загиблих та активісти були проти.

Нагадаємо, що у березні у Офісу Президента виникла ідея встановити величезні фгаштоки у всіх обласних центрах.

У Херсоні його планували встановити на площі свободи, замість постаменту, на якому колись стояв Ленін, а зараз розміщено портрети загиблих у війні з Росією Героїв.

Про це казали самі посадовці, пізніше навіть з'явився відеоролик-презентація цього проєкту.А тодішній заступник голови ОДА Дмитро Бутрій навіть проводив цілий ряд зустрічей з родинами загиблих та активістами, на яких намагався розповідати про необхідність перенесення фотографій на вулицю Перекопську, де радянську дошку почьота перетворили на меморіал.

У якості доводу, тоді наводили початок конкурсу на спорудження на Перекопській справжнього меморіалу. На який не було і немає коштів.
До речі, конкурс оголосили, але ніхто з архітекторів, знаючи, що це елемент «разводу» родин загиблих з боку обласної влади, уучасті у ньому не взяв. Конкурс на реконструкцію площі Свободи — теж провалили. 

Призначений у березні голова ОДА Сергій Козир, зрозумівши, що буде скандал, вирішив ставити флагшток біля бібліотеки Гончара, але місце під флагшток на площі Свободи було виділене.Як видно з кадастрової карти, 14 травня 2021 року, ділянку землі перед будівлею ОДА виділили і перевели у статус землі загального користування під будівництво флагштока Державного Прапора України.При чому, робили це не херсонські землевпорядники, а відділ у Новомиргородському районі Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області.

Скоріш за все, таким чином хотіли уникнути витоку інформації.

Отже, знаючи, що грошей на спорудження меморіалу, який обіцяли родинам загиблих немає, обласна влада все одно готувалася встановити флагшток на площі Свободи, щоправда, ділянку обрали трохи ближче до будівлі, там де на газоні викладено герб області.
До речі, джерела в Херсонській ОДА кажуть, що і новий губернатор не полишає надії встановити свій флагшток, цікаво, у якому місці?

Мост