Зміни у  відбудові громад Херсонської та Миколаївської областей.

6 месяцев назад 0

Після підриву Каховської ГЕС, БУР шукав інформацію, як бути корисними та допомогти постраждалим. Ми зрозуміли, де саме потрібна наша допомога — у підсиленні громад, відновленні зруйнованої інфраструктури та приватних будинків. 

ГО “Будуємо Україну Разом” розпочала відбудову півдня України — БУР Південь: волонтерські будівничі активності у громадах Херсонської та Миколаївської областей, щоб відновити, лікарні, сільські ради, територіальні центри та приватні домівки до зими. 

Втім, через складнощі в комунікації із місцевою командою та раптовою потребою змінити затверджене місце проживання волонтерів ми змушені скасувати БУР-табір у Високопільській громаді Херсонської області.

Також, через погодні умови та безпекову ситуацію БУР-табір в Галицинівській громаді Миколаївської області переноситься на весну.

Запрошуємо всіх, хто прагне приєднатися до проєкту БУР Південь, долучитися до БУР-табору у Нововоронцовській громаді Херсонської області, де буде відбуватися відновлення сільської ради, яку окупанти використовували як штаб. Саме приміщення ще постраждало від осколків, уламків та вибухових хвиль. Ціннісний об’єкт для громади, оскільки після відновлення виконуватиме важливі функції для життя громади: від ЦНАПу до “Центру незламності”. За результатами консультацій з ОВА, тут найстабільніша безпекова ситуація серед деокупованих громад, з якими ми співпрацюємо. Конкретний населений пункт, де проходитиме відбудова разом із БУР, на відстані понад 25 км від лінії фронту. 

Наша головна мета:

  • Долучити мешканців до відновлення інфраструктурних об'єктів та приватних будинків, які пошкоджені внаслідок російських обстрілів, та згуртувати громаду;

  • Долучити молодь (18-35) з усієї України до волонтерства на деокупованих територіях та неформальної освіти шляхом відновлення пошкоджених будівель та участі у культурно-освітніх заходах на місцях;

  • Стимулювати активне включення молоді в соціальне життя громади. 

Відбудовуючи соціально важливі для громади місця разом з волонтерами з усієї країни, мешканці відчуватимуть підтримку та надію. Це допоможе місцевим згуртуватися навколо спільної праці — відбудувати свій населений пункт та мати мотивацію повертатися додому й залишатися там жити.

???? Аби допомогти громадам, БУР запрошує волонтерів доєднатися до відбудовчих дводенних акцій та тижневих таборів — БУРчиків й БУР-таборів. 

Розклад відбудовчих таборів:

У  Нововоронцовській громаді Херсонської області:

  • 29 жовтня — 5 листопада

  • 11-18 листопада

  • 19-26 листопада

  • 02-09 грудня 

  • 10-17 грудня

БУР не розголошує точні локації відбудови задля безпеки громад — ми організуємо спільний доїзд волонтерів із найближчих великих міст. 

Зареєструватися на БУР-табори можна за посиланням:  

???? Ми також шукаємо місцевих волонтерів для участі у дводенній відбудовчій акції — БУРчик.

Розклад короткої відбудовчої акції:

У  Нововоронцовській громаді Херсонської області:

  • 09-10 листопада

Щоб долучитися до дводенної акції, потрібно зареєструватися за посиланням:  

Після реєстрації місцеві координатори звʼяжуться з волонтерами й дадуть інформацію щодо точної локації. 

Ми гарантуємо безпеку волонтерів:

  • усі локації розташовані у межі 25+ км від лінії розмежування,

  • у кожному селищі є укриття біля обʼєкту будови та місця проживання волонтерів,

  • на кожному таборі буде проведено тренінг з домедичної допомоги та мінної безпеки,

  • усі волонтери мають дотримуватися правил інформаційної безпеки, щоб не розповсюджувати дані про точні локації обʼєктів відбудови,

  • також у громадах проводилися розмінувальні роботи представниками ДСНС.

Старт проєкту став можливим завдяки донатам БУР-спільноти: ми отримали більше  для здійснення експедиції Херсонською та Миколаївською областями у пошуку обʼєктів для відбудови. 

Проєкт БУР Південь реалізується за фінансової підтримки канадської Програми підтримки миру та стабілізаційних зусиль Міністерства міжнародних справ Канади.

Ми готові надати вам більше інформації або ж запросити на обʼєкт під час проведення табору, щоб ви змогли поспілкуватись з волонтерами та організаторами. 

Щоб відправити свої питання або приїхати на локацію, звертайтеся до:

Аліни, PR менеджерки БУР

a.raspopova@bur.org.ua

0995162472