Зниження температури та дощі: синоптикиня порадувала українців прогнозом погоди

2 месяца назад 0

Нестерпна спека вже набридла українцям. Мало того, що на вулиці вдень перебувати дуже складно, то ще й графіки відключення світла посилилися. Новий прогноз від відомої синоптикині має порадувати українців.

Синоптикиня Наталія Діденко повідомила, що антициклон почав руйнуватися, тож спека має піти на спад. Експерт зазначає, що 17 липня в Україні все ще буде дуже спекотно, а ось 18 числа температура повітря почне знижуватись. Особливо це відчують мешканці Київської, Житомирської та Чернігівської областей.
За словами експерта, у середу стовпчики термометрів у всіх регіонах показуватимуть від +34 до +39 градусів, місцями трохи вище за 40 градусів зі знаком "плюс". Але у західних областях буде трохи легше – від +30 до +34 градусів.
17 липня локальні опади можуть випасти на Заході, а 18 липня існує ймовірність неоднорідних дощів на півночі та в центральних областях, крім Дніпропетровської та Полтавської областей.
У столиці буде спекотно – від +35 до +37, але увечері можливий короткочасний дощ із грозою. А з 18 липня температура повітря почне знижуватись, і вже 19 числа очікується від +28 до +30 градусів. 19 та 20 липня зона ослаблення спеки перейде також на південь, схід та центр країни.

"Звичайно, ще буде спека і сильна спека, проте вже такі люті естреми, як вночі +28, а вдень за +40 ми, схоже, подолали" , — додала експерт.