«Золота молодь» Херсона

2 года назад 0

Минулого тижня нагородили учасників благодійного проєкту-премії "Золота молодь Херсона". Серед них — учні, студенти, вихованці гуртків.
Цього року понад 100 молодих херсонців могли продемонструвати свої таланти та розповісти про них місту. Серед представлених номінацій – танці, вокал, малювання, наука. 15-річна Богдана Пономарьова, ведуча заходу, говорить – одні з найяскравіших учасників проєкту готові показати, що вміють та не ризикують це робити поруч з міською радою.
На термометрі – 11 і сонячно. Проєктувальники ракет вважають таку погоду вдалою для запуску. Керівник гуртка Віталій Сидоренко говорить, серед його учнів є дорослі і діти.
" Мої вихованці – це вихованці гуртка моделювання ракет Херсонського міського центру науково-технічної творчості учнівської молоді. Зазвичай, ми спортивно-технічний гурток, тобто це вид спорту не олімпійський. Діти моделюють ракети, виготовляють, готують до запусків, проводимо тренувальний запуск і, звісно, беремо участь у змаганнях ", — каже Віталій Сидоренко.

Під час запуску ракет багато залежить від вітру, розповідає 11-річна Катерина Сіркіч. Сьогодні вона єдина дівчина у команді хлопців.
" Це зроблене із паперу, карток, тут парашут усередині. Коли поставиш, натискаєш кнопку і він повинен випустити парашут, завдяки чому він і сідає. Якщо неправильно примотали парашут або стропи відчепилися, то він може не відкритися, обірватися і впасти ракета може сама ", — розповіла Катерина Сіркіч.
Євгеній Пеньков — студент коледжу, моделюванням ракет займається з 5 класу, говорить хлопець.
" Мені це цікаво, тому що я можу брати участь у змаганнях, перемагати, працювати над своїми помилками та самовдосконалюватися. У нас є конкурс Юкрейніан Рокет Челенж. Кожного року змінюються правила, ми розробляємо модель із крихким вантажем, це в основному яйце і нам треба зробити, щоб ця модель приземлялася за певний час і підіймалися на певну висоту і крихкий вантаж не розбився, тому ми ламаємо голову, як це зробити ", — каже учасник проєкту Євгеній Пеньков.
Цього року херсонці встановили рекорд України з одночасного запуску пів тисячі моделей ракет разом зі спортсменами ще з чотирьох міст України, розповів керівник гуртка. Наступні змагання пройдуть у квітні, та готуватися до них діти починають зараз.
Суспільне Херсон