Зооволонтерка Катерина Литвинова щодня годує безпритульних тварин у Херсоні

2 недели назад 0

Херсонка Катерина Литвинова опікується безпритульними тваринами з різних мікрорайонів Херсона. Щодня жінка привозить їм корм та воду. Також через соцмережі шукає покинутим тваринам власників. Займається їх стерилізацією та лікуванням.

Волонтерка прокидається на світанку, щоб зварити кашу, взяти воду та корм і піти годувати безпритульних тварин. До мікрорайонів Корабел та Шуменський Катерина їздить на громадському транспорті кожного дня — без вихідних і в будь-яку погоду. Під її опікою зараз більше 30 котів і собак, а також семеро власних. Херсонська зооволонтерка Катерина Литвинова годує безпритульних тварин у місті. Суспільне Херсон
"Спочатку годуємо на Острові, потім виїжджаємо на Шуменський. У суботу та неділю — по всьому місту. По Філатова на Житлоселищі багато безпритульних собак і на Залізничній. Даємо їм те, що є — корм, каші. Дуже багато вагітних тварин і тих, хто народив. Всі вони голодні. А зараз спекотно, тому їм потрібно ще води налити. Годувати їх ніхто не хоче, то ж їздимо по місту і допомагаємо, " — сказала жінка.

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну кількість безпритульних тварин збільшилася у рази, розповіла волонтерка. Коли люди евакуювалися, то не всі забрали тварин із собою — так вони лишились на вулиці. Спочатку чотирилапі ставились до Катерини з побоюванням, а пізніше звикли. Зооволонтерка Катерина Литвинова поруч з однією із собак, яких підгодовує у Херсоні. Суспільне Херсон
Жінка рятувала тварин і під час підтоплення міста після підриву російськими військовими Каховської ГЕС. Тоді у під’їзді свого будинку вона прихистила 14 котів і три собаки. Евакуюватися погодилась лише разом із ними — волонтери вивезли їх за три дні. Декого з врятованих котів і собак передали у Херсонський притулок "Незламні", який переїхав до Києва, а інших зооволонтерка лишила у себе. Безпритульна кішка у Херсоні їсть корм, який принесла зооволонтерка Катерина Литвинова. Суспільне Херсон
"О пів на другу ночі, а вода була вже на другому поверсі. Я взяла ліхтарик і пішла. Хтось із тварин на дерева забрався, а хтось загинув у підвалах. Тих, що на деревах були, я забрала у під'їзд. Це 14 котів, разом із моїми — 17, і шість собак," — згадувала Катерина Литвинова.

Також жінка шукає тваринам господарів, займається їх стерилізацією і лікуванням. Гроші збирає через соцмережі. Говорить, що допомагають зооволонтери з інших міст та країн, хоча зараз їх активність зменшилась.

"Просиш допомогти, але якось до тварин люди не дуже ставляться. Кажуть, прогодуєте. А ви уявіть, як їм щодня одну кашу давати. Допомоги як-то малувато," — зауважила Катерина.