Зрадив присязі та обрався до окупаційного парламенту – судитимуть депутата Херсонської обласної ради

2 месяца назад 0

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Херсонської обласної та Херсонської окружної прокуратур скеровано до суду обвинувальний акт стосовно депутата Херсонської обласної ради за фактом державної зради та колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Херсонської обласної прокуратури.

Слідством встановлено, що під час тимчасової окупації Херсонщини обвинувачений пішов на співпрацю з ворогом. Він перереєстрував у фіскальних органах рф українське державне підприємство, що спеціалізується на розведені риб, а також підконтрольних йому підприємств у галузі сільського та паливного бізнесу. Таким чином підозрюваний здійснював господарську діяльність, забезпечуючи надходження податків до бюджету країни-агресора. 
 
На території підконтрольних підприємств фігурант розмістив особовий склад збройних формувань рф, забезпечував усім необхідним, підтримуючи їх боєздатність. 
 
Окрім того, у вересні 2023 року він обрався депутатом від політичної партії країни-агресора «єдина росія» до так званої «державної думи Херсонської області» створеної на тимчасово окупованій території регіону. 
 
У рамках кримінального провадження прокуратура забезпечила передачу арештовано майна обвинуваченого, вартістю понад 640 млн грн, в управління Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами.
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалося ВП № 1 ХРУП ГУНП в області. Оперативний супровід — ГУ СБ України в АР Крим.