«Зруйнували все, що можна. Жертви, руйнування, втрат не виміряти». Херсонці розповіли по чергову атаку РФ по місту

8 месяцев назад 0

Російські військові не припиняють обстрілювати правобережну частину Херсонської області. Звільнені населені пункти атакують цілодобово. Подробиці чергових російських обстрілів по місту та області дізнавалось .

Зранку 20 вересня 2023 року російські військові вкрили вогнем один із прибережних районів Херсона.

Місцевий житель  Арсен Макагнюк говорить, суттєвих пошкоджень зазнали помешкання його сусідів.

"У мене повибивало вікна, пошкодило паркан та трохи фасад. Маємо надію на Бога, що переживемо все це", – сказав херсонець. Прбитий дах у будинку внаслідок обстрілу РФ, Херсон, 20 вересня 2023 рік. Фото: Суспільне Херсон
Микола Красильников також живе неподалік. Чоловік говорить, що російські військові обстрілюють їх вчетверте.

"Бувало по п'ять, дев'ять та 12 пострілів. Кругом зруйнували все, що можна. Жертви, руйнування, горе, сльози, втрати не виміряти. Дуже страшно, коли стріляють та руйнують наші будинки", – каже Микола Красильников.

Атакує армія РФ і інші населені пункти правобережної Херсонщини, говорить керівник пресофісу обласної військової адміністрації  Олександр Толоконніков . Зранку 20 вересня 2023 року скинули чотири авіабомби на Тягинську громаду та дві — на Миколаївку. Відомостей про постраждалих, за словами Толоконнікова, не надходило. Пошкоджений обстрілами РФ дах у будинку, Херсон, 20 вересня 2023 рік. Фото: Суспільне Херсон
Як повідомили в Херсонській міській військовій адміністрації, упродовж доби 19 вересня російські військові 33 рази обстріляли територіальну громаду, використали 180 снарядів. Під вогнем були Херсон, Степанівка, Садове, Антонівка, Наддніпрянське та Придніпровське.

Також відомо, що близько 15:00 19 вересня, армія РФ вдарила по будівлі Херсонського аграрного університету. За даними обласної прокуратури, поранення отримали три жінки, які були неподалік навчального закладу.

Як розповіла місцева жителька  Наталя , яка проживає поблизу, в цей час вона прийшла з ринку і почула два сильних вибухи.
Херсонець  Юрій працює в кафе поряд з університетом.

"Я зайшов у кафе і стався вибух. Все затряслося. Люди побігли в укриття. А потім ще один. Куча диму піднялося, пилюка та такий запах", — каже чоловік. Пошкоджений обстрілами РФ аграрний університет, Херсон, 19 вересня 2023 рік. Фото: Херсонська обласна прокуратура/Telegram
Минулої доби під російськими обстрілами були також чотири територіальні громади Бериславського району. Зокрема, Бериславська, Тягинська, Новоолександрівська та Новоронцовська, повідомив керівник РВА  Володимир Літвінов .

"Російські війська завдали авіаційного удару по селі Тягинка, пошкоджень зазнали медичний заклад, сільський клуб, господарські споруди та складське приміщення. Також з артилерії обстріляли Берислав, загорілись господарські споруди", — розказав Літвінов.

Через обстріли пожежі були і в інших населених пунктах, розповіла речниця ДСНС області  Оксана Ульянова . За її словами, горіли будинки та господарські споруди , в Бериславському районі — виникли три пожежі сухостою. Рятувальник гасить пожежу в будинку, яка виникла внаслідок обстрілу РФ, 20 вересня 2023 рік. Фото: ДСНС в Херсонській області/Facebook
Загалом минулої доби, 19 вересня, російські військові 118 разів обстріляли правобережжя області, випустили 589 снарядів із різного типу озброєння. Дві людини загинули, чотири — поранені, розповів Олександр Толоконніков.

За даними ОВА, з початку дня 20 вересня 2023 року армія РФ скинула дев'ять керованих авіабомб на Тягинку, Миколаївку та Одрадокам'янку Херсонської області.